Skip to content
Sluit

Wat

Wij gaan een goed georganiseerde boerderij opzetten, waar puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkens- en kippenvlees. Alles van een hoge kwaliteit en voor een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens en dier. Een ervaren boer zal verantwoordelijk zijn voor het werk op de boerderij.

In Boxtel bestaat reeds en Herenboerderij die volop in bedrijf is. bekijk het onderstaande filmpje. In minder dan 5 minuten krijg je een aardige indruk van de enorme variatie aan gewassen en dieren op de Herenboerderij in Boxtel; van hennen en hanen tot fruitteelt, tuinbouw, runderen en varkens. En dat alles op minder dan 20 hectare en voor niet minder dan (uiteindelijk) 500 mensen.


Wat Herenboeren is? Bekijk voor een korte introductie het bovenstaande filmpje.

Akte en huishoudelijk reglement

In de akte van oprichting is beschreven hoe onze coöperatie beslissingen neemt en algemene regels met betrekking tot toe- en uittreding tot de coöperatie. Tevens wordt daarin verwezen naar het huishoudelijk reglement, welke is goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering, waarin een groot aantal besluiten verder is uitgewerkt. 

Dit huishoudelijk reglement kan met iedere volgende ALV worden aangepast naar de wensen en behoeften van onze leden op dat moment, zonder dat de statuten hiervoor hoeven te worden aangepast. Daarmee garanderen we dat we als coöperatie kunnen meebewegen met actuele ontwikkelingen en nieuwe inzichten.