Rode kool met chorizo
De combinatie van zoet, zuur en zout is perfect, je maakt hier heel makkelijk de lekkerste gerechten mee. Dat heb ik nu ook gedaan met de rode kool. Een winters gerecht voor koude gure dagen.
RODE KOOL MET CHORIZO
Ingrediënten voor 4 personen:
-
½ rode kool
-
50 gr chorizo
-
1 peer (goed rijp)
-
1 rode ui
-
1 theelepel venkelzaad
-
1 eetlepel rode wijnazijn of balsamico azijn
Bereiding:
-
Snij de chorizo in kleine blokjes. Halveer de rode kool (zodat je kwarten hebt) en snij deze in dunne reepjes. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakjes. Snij ook de ui in ringen.
-
Zet een vrij grote bakpan op middelhoog vuur en doe de chorizo (zonder olie) in de pan. Bak ±6-7 min tot de olie goed is vrijgekomen. Strooi hier het venkelzaad in en bak nog 2 minuten mee. Voeg dan de ui toe en laat bakken tot deze zacht is.
-
Voeg de rode kool toe aan de pan en de azijn en breng op smaak met zout/peper. Laat ±10 min. sudderen met een deksel op de pan.
-
Voeg dan de peer toe met een scheutje water en laat nog 10 min sudderen of tot de kool gaar is.
Eet smakelijk!
GOED OM TE WETEN
Heerlijk als bijgerecht bij een stukje vlees of op aardappelpuree.