Gepofte knolselderij met paddenstoelen

Knolselderij is een enorm veelzijdige groente. Ik kook er dan ook graag mee. In een van mijn eerdere recepten zei ik al dat mijn oven mijn beste vriend is in de keuken. Hij doet al het werk voor me. Ideaal! Deze knolselderij gaat er dan ook in zijn geheel in. Dan is hij heerlijk zacht als je hem wil snijden. Met een gepofte knolselderij kun je vele kanten op. Hieronder een makkelijke versie, maar varieer naar hartelust!

GEPOFTE KNOLSELDERIJ MET PADDENSTOELEN

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 knolselderij

 • 50 gr boter

 • 2 tenen knoflook

 • 200 gr paddenstoelen

 • 10 gr peterselie

 • 1 eetlepel bloem

 • 80 ml witte wijn

 • aluminiumfolie

 

Bereiding:

 1. Je kunt de knolselderij schillen of heel goed wassen. Je kan de schil wel eten, snij alleen de wortels eraf. Smeer de knolselderij in met de helft van de boter. Pak hem vervolgens goed in in aluminiumfolie en zet het voor ± 1 uur in een voorverwarmde oven op 200°C. Hij is gaar als je er met een mesje makkelijk in kan prikken. Zet hem anders nog even terug, het hangt ook af van de grote van de knol.

 2. Snij de paddenstoelen grof en hak de peterselie. Doe de overgebleven boter in een koekenpan op middelhoog vuur en pers er de knoflook boven uit. Voeg de paddenstoelen toe en bak ± 5 min, tot de paddenstoelen lekker gebakken zijn.

 3. Roer dan de eetlepel bloem door het geheel en bak kort mee. Blus dan af met de witte wijn en roer goed. Je wilt geen klontjes. Laat het pruttelen tot het de juiste dikte heeft. Proef of je er peper/zout bij wil. Voeg dan de peterselie toe, op een beetje voor de garnering na.

 4. Haal de knolselderij uit de oven en snij hem in dikke plakken. Verdeel over de borden en verdeel de saus erover. Garneer met peterselie.

GOED OM TE WETEN

Extra: Ook lekker met extra spruitjes uit de oven erbij of door de risotto. Eet smakelijk!

 

Deel dit bericht: