Gegrilde Spitskool met mosterd dressing

Dit is een gerecht dat ik graag op de bbq maak. Maar ik snap ook dat weinig mensen het leuk vinden om met dit weer de bbq aan te steken. Gelukkig kun je spitskool ook makkelijk in de oven grillen of in een goede grillpan. In dit recept gebruik ik de oven als voorbeeld, de temperatuur en baktijd is hier namelijk makkelijker te reguleren. Zo is het recept makkelijk voor iedereen! En dan kun je het altijd nog een keer op de bbq proberen.

Eet het als lunch of al bij gerecht bij je avond eten.

GEGRILDE SPITSKOOL MET MOSTERD DRESSING

Ingrediënten voor 2 persoon:

 • 1 spitskool (of 2 kleintjes)

 • 3 eetlepels olijfolie

 • 1,5 eetlepels mosterd

 • 0,5 eetlepel citroensap

 • 50 gr geraspte kaas (vegan? laat dan de kaas weg)

 • 1 eetlepel zonnebloempitten (of andere noten/zaden)

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in.

 2. Snij de spitskolen in vieren in de lengte (parten)

 3. Maak een dressing van de olijfolie, mosterd, citroensap en een snufje zout/peper. Klop dit tot het een mooie egale dressing is.

 4. Meng de helft van de dressing met de spitskolen. Zorg dat je ook tussen de blaadjes wat dressing krijgt, dan wordt alles mooi knapperig.

 5. Leg de spitskool parten in de ovenschaal en verdeel de kaas erover. Zet de schaal in de oven en bak in 30 minuten gaar.

 6. Leg de spitskolen op je bord en sprenkel de rest van de dressing en de pitten eroverheen. Smakelijk!

GOED OM TE WETEN

Extra tip: Je kan ook nog tussen de blaadjes van de kolen wat rauwe ham (bijvoorbeeld parmaham) stoppen, voor die extra dementie. Let wel op met zout in je dressing dan, want ham in de oven wordt ook vrij zoutig.

Deel dit bericht: