Zoetzure (rode) ui

ZOETZURE (RODE) UI 

Heerlijk met dit warme weer, in een salade met een frisse iet wat zure toon erdoorheen. Lekker op je burger, in je wrap, bij (zelf gemaakte) hummus, op een pittige curry.

Zorg voor een gesteriliseerde weckpot of oude jam-pot. (je doet dit door de pot even in kokend water te doen of een paar minuten in een oven van 200 graden als die toch aanstaat voor bijvoorbeeld je geroosterde aardappeltjes van vorige week).

Bereiding:

Voor een pot van een halve liter:

  • Zoveel rode/witte/gele uien als er in de pot passen. Je kan ze zo dik of zo dun snijden als je zelf lekker vindt. Dunne ringen, geven het mooiste effect.

  • Doe in een pannetje 100 ml water, 200 ml witte (wijn) azijn, een theelepel zout, een eetlepel suiker. Verwarm dit kort tot het zout en de suiker zijn opgelost. Niet koken. Giet dit over de uien in de pot.

  • Laat minstens een uur staan, maar het liefst minimaal een nacht. Hoe langer het staat, hoe lekkerder het is. Je kan dit makkelijk 2/3 weken in de koelkast in een dichte pot bewaren.

Tip: Probeer dit ook eens met andere groenten in het zuur! Heerlijk fris!

Deel dit bericht: