Oosterse salade

OOSTERSE SALADE (als lunch of bijgerecht) voor 2 personen:

Ingrediënten dressing:

1/2 el. Geraspte verse gember en 1 teen knoflook
1 el. ketjap en sesamolie en citroensap
1 tl. mosterd
2 el. olijfolie

Ingrediënten salade (kan variëren met wat je in je koelkast hebt):

1 Paksoi of Chinese kool
1-2 Paprika
1(stengel) ui
1/2 komkommer
5-6 Radijs (of mini koolrabi)
1 wortel, geraspt 

Bereiding:

Meng alle ingrediënten voor de de dressing.

Snij de paksoi/Chinese kool en paprika in (halve) ringen. Snij de ui en komkommer klein en de radijs/mini-koolrabi in dunne plakjes.

Zet een pan op hoog vuur en doe de paksoi/Chinese kool met de dressing in de pan. Bak kort (2-3 min) op hoog vuur. Meng ondertussen alle andere ingrediënten, en voeg de paksoi/Chinese kool met alle dressing toe. Voeg naar smaak zout/peper toe. Husselen en klaar.

Je kan hier alle groenten in doen die je nog hebt liggen. Een heerlijke ‘maak je koelkast leeg’-salade is dit voor mij vaak. Deze groenten passen ook goed bij de oosterse dressing.

Eventueel kan je de mini-koolrabi in de pan erbij doen, let op de smaak veranderd dan van radijs-achtig naar bloemkool-achtig. Maar ook dat is lekker met deze salade (of broccoli).

Geen ketjap? probeer het met sojasaus.