Skip to content

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wij zijn in mei 2019 begonnen om de eerste Rotterdamse herenboerderij te realiseren: Herenboeren de Vlinderstrik in Rotterdam Noord. Onze eigen boerderij waarmee we grip willen krijgen op wat we eten. Samen gingen we dit avontuur aan rondom ‘samen duurzaam voedsel produceren’.

Hiernaast staan veelgestelde vragen en de antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Stel deze dan via het contactformulier.

Voor meer informatie kun je ook het filmpje, opgenomen op de reeds langer bestaande herenboerderij Wilhelminapark in Boxtel bekijken.

En je kunt de website www.herenboeren.nl bezoeken voor algemene informatie over de landelijke organisatie en alle initiatieven.

  • Een herenboerderij is een kleinschalig coöperatief gemengd boerenbedrijf. Een coöperatie van ongeveer 200 huishoudens is eigenaar en samen hebben ze een boer in dienst die exclusief voor hen, het eten produceert dat ze willen. Denk daarbij aan groenten, fruit, aardappelen, uien en vlees van runderen, varkens en kippen. Een herenboerderij is 15 tot 20 hectare groot en voedt circa 500 mensen.