Coleslaw

In Amerika is het een veel gegeten side-dish bij hotdogs, hier in Nederland zie ik het bijna nergens. Zonde want een salade van kool is echt heel lekker. Zo op zichzelf maar ook bij zowel vlees als vis! Plus kool is super gezond, het zit bomvol vitamine C en K en bevat flink wat vezels. Goed voor je immuunsysteem en spijsvertering.

COLESLAW

Ingrediënten (bijgerecht voor 4 personen):

  • 3 eetlepels yoghurt/kwark

  • 2 eetlepels (witte/rode) wijnazijn

  • 1 eetlepel mosterd

  • ± 150-200 gr witte kool

  • ± 150-200 gr rode kool

  • ½ winterwortel

  • ½ rode ui

  • 1 eetlepel gesneden peterselie

  • (mocht je het zoeter willen maken kan je rozijnen of honing toevoegen, niet teveel)

Bereiding:

  1. Meng in een grote kom de dressing: Yoghurt, azijn, mosterd (en evt. honing). Breng op smaak met peper/zout

  2. Rasp de wortel grof, snij de rode en witte kool in dunne reepjes (dit is het makkelijkst als je hem eerst in vieren snijdt). Snij de ui in dunne ringen en hak de peterselie fijn

  3. Voeg de gesneden ingrediënten toe aan de dressing en meng goed. Proef en breng evt nog op smaak (en voeg evt. de rozijnen hier toe)

 

GOED OM TE WETEN!

Lekker als lunch, bij stoofvlees, op je hamburger of bij een stevig stukje vis, zoals kabeljauw of een gerookt visje (makreel, paling). Eet smakelijk!

Dit zal ivm de oogst voorlopig het laatste recept zijn tot we weer van de voorjaarsgroenten kunnen genieten. 

 

Foto: Allerhande

Deel dit bericht: