Winterse groentesoep

Deze week is het heerlijk koud. Dat vraagt om warme, comfortabele, makkelijke en vooral lekkere gerechten. Zeker als je net terug komt van een wandeling of thuiskomt met de fiets van je werk. Soep is dan perfect! Deze week een recept van een heerlijke groentesoep met winterse groenten, vers van het land.

WINTERSE GROENTESOEP

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 450 gr diepvries doperwten

  • 75 gr boerenkool

  • 50 gr snijbiet

  • 2 eetlepels creme fraiche

  • 1 eetlepel mierikswortel

  • 20 gr bladpeterselie

  • blaadjes van 1 takje verse munt

  • 1 bosuitje

  • 1 groene chilipeper

  • 1 teentje knoflook

  • ½ citroen

  • 1 blokje groente bouillon

 

Bereiding:

  1. Meng de creme fraiche en de mierikswortel goed door elkaar, proef, voeg eventueel nog wat mierikswortel toe en bewaar in de koelkast.

  2. Hussel een handje van de boerenkool met wat olie en zout en bak dit in een pan tot het knapperig is.

  3. Doe de doperwten (ontdooid) in een kookpan, samen met de overgebleven boerenkool, snijbiet, peterselie, munt, gesneden bosui, fijngesneden chilipeper en knoflook. Verkruimel er een groente bouillonblokje over en giet er kokend water overheen tot het geheel net onder water staat. Breng aan de kook en laat doorkoken voor ±5 min.

  4. Pureer de soep. Wil je de soep wat dunner, doe er dan nog wat water bij. Proef en voeg peper/zout en wat citroensap toe naar smaak.

  5. Schep in een kom en sprenkel de mierikswortelcreme erover. Garneer met de gebakken boerenkool. Eet smakelijk!

Lekker met een stukje geroosterd volkoren brood.

GOED OM TE WETEN

Tip: Wil je de soep wat meer vullend maken, voeg dan 2-3 aardappeltjes toe (geschild en in blokjes gesneden). Niet teveel, want dan wordt het toch weer stamppot  .

Disclaimer: *geen eigen foto

 

Deel dit bericht: