Quiche met rode kool en pompoen

Bij herfstig weer hoort ook een herfstig recept. Voor mij is pompoen de ultieme herfst groente en ik kook er dan ook vaak mee in deze periode. Je kunt er zoveel verschillende kanten mee op, curry, geroosterd, puree, dat ik het nooit zat raak. Deze week dan ook een recept met pompoen in combinatie met de rode kool van het land.

QUICHE MET RODE KOOL EN POMPOEN

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

  • ±400 gram pompoen (fles of rond)

  • 1 rol (vers) bladerdeeg of hartige taartdeeg uit de koeling (of je maakt het zelf)

  • ½ rode kool

  • 100 gram feta

  • 1 ui, gesnipperd

  • 1 teentje knoflook geperst

  • 3 eieren (let hier op de grote van je schaal, misschien moet er een eitje bij)

  • scheut balsamico azijn

  • scheut room

  • halve theelepel gedroogde tijm (of een hele theelepel verse tijm)

 

Bereiding:

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden

  2. Schil de pompoen en snij deze in blokjes. Kook ze kort, een minuut of 5. Giet de pompoen af en laat goed uitlekken.

  3. Snij de rode kool in zo dun mogelijke reepjes.

  4. Bak in een ruime pan op middelhoog vuur de ui, knoflook en rode kool voor een paar minuten. Voeg dan een scheut balsamico azijn toe en een scheutje water (niet teveel, het kan er wel nog bij maar niet meer uit). Laat dit een minuut of 10 sudderen op laag vuur. Het is klaar als het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met peper/zout.

  5. Klop de eieren met de room, tijm en wat peper/zout

  6. Bekleed een ingevette quiche-vorm met het bladerdeeg/taartdeeg en voeg de rodekool eerst toe. Zorg dat deze niet meer heel nat is, anders wordt je bodem niet gaar. Verdeel dan de pompoen stukjes eroverheen.

  7. Giet het eimengsel erover en zorg dat het op alle plekken in de quiche-vorm zit.

  8. Kruimel dan de feta eroverheen.

  9. Zet 25 minuten in de oven. Draai de quiche eventueel halverwege om om het deeg aan alle kanten mooi bruin te krijgen.

Eet smakelijk!

 

GOED OM TE WETEN

Hou je van wat pittiger dan kun je bijvoorbeeld ook blauwe kaas in plaats van feta gebruiken. Of voeg een chilipepertje toe.

Eet het zo als maaltijd met bijvoorbeeld een salade of als lunch.

Deel dit bericht: