Spitskool met rozijnen en kerrie

We zijn in de herfst aangekomen! Tijd voor meer kool op het menu. Kolen zitten vol vitamine C, iets dat we goed kunnen gebruiken in deze tijden.

SPITSKOOL MET ROZIJNEN EN KERRIE 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 stuks spitskool

  • 2 handjes rozijnen (of dadels)

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 theelepel kerriepoeder (of Vadouvan, een van mijn persoonlijke favoriete kruiden mixen)

  • 1 theelepel paprikapoeder

Bereiding:

  1. Wel de rozijnen in een beetje water.

  2. Snij de spitskool eerst in vieren en daarna in dunne reepjes en snij de knoflook fijn.

  3. Zet een half-diepe pan op middelhoog vuur en voeg een klein scheutje olijfolie toe

  4. Bak eerst de knoflook kort en laat deze niet bruin worden, dan wordt het bitter

  5. Voeg dan de specerijen toe en roer dit door de olie. Voeg dan pas de spitskool toe en hussel goed. Zo komt alles goed op smaak. Bak dit een minuut of 5.

  6. Voeg dan de gewelde rozijnen met water en al toe, roer door en doe een deksel op de pan. Laat dit ongeveer 10 minuten stoven. (zorg dat het niet gaat aanbakken, voeg eventueel nog wat water toe)

  7. Schep dan alles nog even goed om en breng op smaak met peper en zout.

GOED OM TE WETEN

Dit gerecht is lekker met bijvoorbeeld kipstukjes, gehakt of een hamburger met gebakken aardappels of met rijst of quinoa.
Hou je het liever Vega, dan kan ook een beetje feta-kaas er nog lekker bij zijn.
Hou je van pittig, voeg dan wat chilipoeder toe naar smaak.

Eet smakelijk!
 
 

Deel dit bericht: