Venkel-bonen salade

Venkel en vis zijn een heerlijke combi! Dit gerecht is dan ook perfect als bijgerecht bij een stukje witvis of (gerookte) zalm. Of eet het zo, als maaltijdsalade.

VENKEL-BONEN SALADE*

Ingrediënten:

  • ½ knol venkel p.p.

  • Handje tuinbonen p.p. (gedopt of dubbel gedopt) 

  • Haricot verts of sperziebonen 75-100 gr p.p.

  • Hazelnoten 20 gr p.p.

  • Croutons (lekkerste is om zelf te maken)

  • Feta 50 gr p.p.

  • Witte/rode wijn azijn

  • Olijfolie

  • Basilicum blaadjes ter garnering

Bereiding:

  • Maak je zelf croutons? Begin daar dan mee → Snij (oud) brood in stukjes van 1 bij 1 cm. Doe ze in de pan met een eetlepel olie op middelmatig vuur. Strooi er een klein beetje zout over (en eventueel wat geperste knoflook). Bak tot ze knapperig zijn. Laat ze afkoelen op een stukje keukenpapier.

  • Snij het loof van de venkel en bewaar dit als garnering. Snij daarna de venkel (voorzichtig) in dunne plakken (± ½ cm) en grill (of bak) deze kort (je kan de venkel ook rauw gebruiken).

  • Kook de haricot verts beetgaar (5-7 min.) en blancheer de tuinbonen. (dubbel dop ze eventueel voor een mooie felgroene kleur op je bord)

  • Rooster de hazelnoten in een droge pan.

  • Doe in een kom twee eetlepels olijfolie en 1 eetlepel azijn (voor 3-4 pers.) en meng met zout en peper. Voeg hier de venkel, haricots verts en tuinbonen aan toe. Laat een paar minuten intrekken.

  • Voeg dan de feta, hazelnoten en de croutons toe en hussel alles door elkaar. Verdeel de basilicum blaadjes en het loof van de venkel eroverheen.

Eet smakelijk!
 
GOED OM TE WETEN

Natuurlijk kun je venkel ook heerlijk stoven in een klein beetje witte wijn bijvoorbeeld. Of leg het onder de vis in de oven, dan lopen de smaken al heerlijk in elkaar over.

Nog een lekkere salade tip met venkel: Venkel-sinaasappel-feta!

*Recept Credits: Delicious magazine

Deel dit bericht: