Pesto

De eerste oogst is niet al te groots, maar dat maakt hem niet minder lekker! Maak bijvoorbeeld van de Rucola of Raapstelen een heerlijke pesto. Pesto kan met van alles: Door de pasta, op brood, bij de borrel. Je kan van een heleboel bladgroente, die je anders misschien weg zou gooien, heerlijke pesto maken! Denk ook eens aan het blad van de radijs, heerlijk pittig en geen kaas meer voor nodig.

Hierbij het recept voor de pesto:

1 bosje Rucola of Raapstelen
1 teentje knoflook
1 handje noten (pijnboompitten, walnoten, amandelen)
20-30 gram parmezaanse kaas (of bijvoorbeeld harde geitenkaas)
Sap van een halve citroen
3 eetlepels olijfolie
snufje zout

Meng alles in een vijzel of hakmolentje fijn. Heb je dit niet? rasp dan de kaas en hak de rest met een goed mes fijn. Druppel de olie erdoor en klaar! Eet smakelijk! Deel de gerechten met de #samenvlinderstrik .

Rucola en Raapstelen zijn al best pittig van zichzelf, daarom hoeft er niet perse peper in. Hou je erg van peper kan dat natuurlijk altijd. Of doe er een rood pepertje doorheen extra pit.

Meer recepten? Volg mij via de website waar ik vaker recepten met de oogst zal plaatsen of kijk voor gezonde inspiratie eens op Instagram: @ Food.eev